Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Onderwijs Kunst & Cultuur Winkelen Lifestyle Carrière


21 maart 2024

Tips voor boekenliefhebbers


Ben jij een echte boekenliefhebber? Dan zijn onderstaande websites iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar boekenrecensies of het laatste boekennieuws, hieronder staan de beste en leukste websites voor elke boekenwurm.

Luisterboek

 

Goodreads

Goodreads is de grootste boeken community op het internet. (helaas alleen in het Engels beschikbaar) Je kunt er nieuwe en interessante boeken ontdekken en ook zelf boeken recenseren. Bijna alle boeken staan in de database. Zoek een boek en je kunt een recensie achterlaten, een waardering geven of een boek toevoegen aan jouw verzameling boeken. Je kunt Goodreads zien als de IMDB voor boeken. Je kunt met de app van Goodreads ook vrienden toevoegen en je aanmelden bij boekenclubs.

 

hebban

Hebban omschrijft zichzelf als 'de grootste en meest complete boekensite van Nederland en Vlaanderen'. En niet voor niets, want het populaire boekenplatform staat vol met dagelijkse boekrecensies en interessante leeslijstjes. Het is bovendien een levendige online community met actieve discussies en boekbesprekingen. Je kunt op de site ook je eigen leeslijst beheren. Hebban is daarmee de perfecte plek voor elke boekenwurm. Ook kun je meedoen aan leesclubs of je aanmelden voor de "Boek van de Maand" club om samen met anderen een boek te lezen en te bespreken.

 

BoekMeter

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van MovieMeter, een bekende website voor reviews en nieuws over films en series. Van dezelfde makers is er ook BoekMeter: deze site richt zich op recensies en beoordelingen van boeken. Gebruikers kunnen boeken beoordelen, recensies schrijven en zien wat anderen van de laatste boeken vinden. Het is een vrij simpele maar handige website waar je snel en eenvoudig korte recensies en beoordelingen van boeken kunt bekijken.

 

Bol.com

Bol.com is niet alleen de grootste webwinkel van Nederland, maar ook de meest bezochte boekhandel. Het voordeel van bol.com is dat ze ook een enorme collectie tweedehands boeken hebben.

Gesponsord

 

tzum

Tzum is een literaire website met boekrecensies, columns, nieuws, en interviews. De site is ooit begonnen als literair blad in 1998. De focus van de website ligt op literaire kritiek en beschouwing, waardoor het een uitstekende site is voor lezers die dieper willen graven in de boeken die ze hebben gelezen of op zoek zijn naar andere interpretaties en nieuwe invalshoeken.

 

Tip

Verschillende kranten, zoals de Volkskrant, NRC en Trouw hebben speciale pagina's met uitgebreide en diepgaande boekrecensies. Je vindt er ook literaire essays, achtergrondverhalen en interviews met auteurs. Er zijn ook veel Engelstalige kranten die de laatste boeken uitgebreid bespreken en recenseren, zoals The New York Times, The Spectator en The Guardian.

 

storytel

Storytel is een mateloos populaire app voor op je tablet, smartphone of e-reader. En niet zomaar: met Storytel heb je toegang tot een enorm aanbod van meer dan 350.000 audioboeken en e-books. Je kunt met een abonnement onbeperkt luisteren en lezen binnen de app. Storytel is een uitkomst voor boekenwurmen die regelmatig e-boeken lezen of luisterboeken beluisteren.

 

Gerelateerde categorieën

Boekrecensies

Boekenwinkels

E-books

Luisterboeken