Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Huis & Tuin Financiën


28 december 2023

De beste energievergelijkers


Nu de elektra- en gasprijzen alweer een tijdje aan het dalen zijn is het wellicht een goed moment om te kijken naar je huidige energiecontract. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor extra zekerheid door je huidige energiecontract voor langere vast te zetten. Daarnaast is het altijd een verstandig idee om te kijken of je bij een andere energieleverancier voordeliger uit bent. Er zijn veel online vergelijkingstools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben verschillende energievergelijkers getest en hieronder de allerbeste op een rijtje gezet.

 

gaslicht.com

Gaslicht.com bestaat al meer dan 25 jaar en is een van de bekendste online energievergelijkers. De site biedt naast vergelijkingstools ook informatie over mogelijke welkomstbonussen en andere kortingen. De website heeft ook handige tools voor het schatten van je jaarlijkse energieverbruik, waardoor je potentiële besparingen kunt berekenen.

 

consumentenbond energie

Op de Kadaza redactie zijn we altijd gesteld op de onafhankelijke en betrouwbare vergelijkingen en tests van de Consumentenbond. De vertrouwde consumentenorganisatie heeft nu ook een uitgebreide energievergelijker, waar je onafhankelijk energieprijzen kunt vergelijken. Daarnaast kun je de verschillende energieleveranciers vergelijken op basis van klantvriendelijkheid en duurzaamheid. Bij de Consumentenbond ben je zo ook voor het vergelijken van de diverse energiecontracten aan het juiste adres voor onafhankelijk en betrouwbaar advies.

 

easyswitch

Easyswitch.com werd in 2018 nog uitgeroepen als website van het jaar in de categorie "Energie". En niet voor niets. Naast de uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden biedt de site ook een gratis overstapservice. Zij regelen zo eenvoudig een switch naar een andere energieleverancier.

 

Bol.com - energie besparen

Bol.com heeft een handig overzicht gemaakt van de beste energiebespaarders. Ontdek hoe je met kleine aanpassingen slim kunt besparen op je energierekening, zoals met een slimme thermostaat, een pompschakelaar, kozijnfolie en slimme radiatorknoppen. Op bol.com staan de beste tips voor aanzienlijke besparingen.

Gesponsord.

 

energiekiezer

Energiekiezer.nl is een initiatief van de makers van Zorgkiezer.nl, de veelgebruikte vergelijker voor zorgverzekeringen. Met dezelfde frisse vormgeving geeft hun nieuwe vergelijkingstool nu ook de mogelijkheid om de verschillende energieleveranciers en contracten te vergelijken.

 

independer

Independer.nl, de bekende online vergelijker, heeft nu ook een efficiënte en gebruiksvriendelijke energievergelijker. Je kunt op een overzichtelijke manier de tarieven van verschillende leveranciers naast elkaar zien met daarbij de contractvoorwaarden en mogelijke duurzaamheidsopties. Bovendien biedt Independer vaak exclusieve deals die alleen via hun platform beschikbaar zijn, waardoor je nog meer kunt besparen. De site biedt ook uitgebreide klantenservice en ondersteuning bij het overstapproces, wat vooral handig is als je van energieleverancier wilt veranderen.

 


Deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons: Klik hier. 


► Terug naar de homepage

► Veelgestelde vragen

► Contact


yes Volg ons op Facebook