Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Kunst & Cultuur Tech Familie Fotografie


22 maart 2024

Online een familiestamboom maken


Het onderzoeken van je stamboom kan spannend en verrassend zijn. Wie weet ben je wel van Koninklijke bloede... Stamboomonderzoek is gelukkig tegenwoordig makkelijker dan ooit via een aantal grote online genealogie-platformen. Steeds meer mensen doen daarom zelf onderzoek naar hun voorouders en maken een familie stamboom. Hieronder hebben we de beste genealogie websites voor het creëren van je stamboom op een rijtje gezet.

Stamboom

 

 

ancestry

Ancestry.com is een van de meest bekende genealogiewebsites en biedt toegang tot een uitgebreide verzameling historische gegevens, zoals volkstellingen, militaire registers en immigratiegegevens. Als je je stamboom aanmaakt en publiceert heb je allerlei handige tools zoals 'automatische matching' waarmee je stamboom wordt gekoppeld aan gelieerde stambomen. Het gebruik van Ancestry is niet gratis maar je kunt het platform wel gratis uitproberen. Deze website is helaas alleen in het Engels beschikbaar.

 

myheritage

MyHeritage is andere bekende genealogie website die vooral bekend is door de DNA-kit waarmee je jouw stamboom kunt nagaan op basis van gedeeld DNA. In tegenstelling tot Ancestry kun je MyHeritage.com volledig in het Nederlands gebruiken. MyHeritage heeft een sterke internationale focus, met gegevens en gebruikers uit de hele wereld. Dit maakt het een goede keuze is als je op zoek bent naar voorouders in het buitenland. 

 

wiewaswie

WieWasWie, onderdeel van het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis), is een van de meest uitgebreide bronnen voor genealogie in Nederland. Je kunt in een keer door de historische persoonsgegevens van ruim veertig Nederlandse archief- en erfgoedinstellingen zoeken. Daarnaast kun je de historische documenten eenvoudig downloaden. De website biedt toegang tot miljoenen historische documenten, zoals burgerlijke stand gegevens (geboorte, huwelijk, en overlijden), bevolkingsregisters en militaire archieven. WieWasWie is vooral handig als je op zoek bent naar je Nederlandse voorouders. De basisfuncties zijn gratis, maar voor toegang tot geavanceerde zoekopties en extra functies is een betaald abonnement nodig.

 

familysearch

FamilySearch is een van de grootste gratis genealogische databases in de wereld. Hoewel de website internationaal georiënteerd is, biedt de site specifieke hulpmiddelen en bronnen voor het onderzoeken van Nederlandse voorouders. FamilySearch heeft een enorme collectie van documenten, zoals doop-, huwelijks-, en begrafenisregisters, die essentieel zijn voor succesvol genealogisch onderzoek.

 

geneanet

Geneanet is vooral geschikt voor diegenen die Europese voorouders hebben, met een sterke focus op Franse, Belgische en Nederlandse archieven. Geneanet is deels gratis te gebruiken, waarbij je toegang krijgt tot basiszoekfuncties en gegevens. Voor meer geavanceerde zoekopties en toegang tot specifieke gegevens is een betaald abonnement nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Foto's afdrukken

Fotoboek maken