Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Kunst & Cultuur Vakantie Huis & Tuin Familie Lifestyle


20 maart 2024

Ontdek huizenruil: voor een prikkie op vakantie


Je kunt natuurlijk een vakantiewoning huren op een van de grotere websites voor vakantiehuizen, maar steeds meer mensen doen tegenwoordig aan woningruil. Je plaatst daarbij jouw woning op één van de huizenruilwebsites en je kunt vervolgens je woning voor een periode ruilen met anderen over de hele wereld. Woningruilen wordt steeds populairder en je bespaart veel geld, want je hebt bijna geen kosten voor je vakantie accommodatie. Door deze manier van vakantievieren kom je bovendien op plekken waar je anders niet zo snel zou komen, vaak verder weg van de gebruikelijke toeristische plekken. Daarnaast is het een voordeel dat anderen tegelijkertijd op jouw huis passen wanneer je op vakantie bent. Ga jij binnenkort voor een prikkie naar een ver oord of juist lekker weg in eigen land? We hebben hieronder de beste woningruilsites verzameld.

 

huizenruil plaatje

 

homeexchange

HomeExchange is veruit de grootste en meest gebruikte website voor woningruil. Er staan al meer dan 270.000 huizen en appartementen van woningruilers in 150 landen op het platform. Het systeem van HomeExchange werkt als volgt: je kunt je woning op het platform plaatsen en je kunt vervolgens 'GuestPoints' verdienen door je huis beschikbaar te stellen. Deze punten kun je vervolgens gebruiken om te 'betalen' voor je verblijf in de woning van een ander lid op het platform. Het aanbod van woningen is heel divers, van gigantische landhuizen in Italië tot gezellige appartementen in verschillende steden wereldwijd. Je betaalt als lid een jaarlijkse fee van 160,-, waarna je onbeperkt gebruik kunt maken van het platform.

 

homelink

Homelink werd al in 1953 opgericht als betrouwbare service om je woning te ruilen met anderen. Dat ging toen zonder internet nog een stuk ingewikkelder met het gebruik van tussenpersonen, catalogus boekjes en printadvertenties. Tegenwoordig heeft HomeLink een moderne website waarop je eenvoudig en zonder heel veel gedoe je woning kunt ruilen met anderen. HomeLink noemt woningruil een traditionele en niet-commerciële vakantiebeleving, samengevat in de simpele zin "Jij verblijft in mijn huis in ik in dat van jou". De site heeft uitstekende lokale ondersteuningsteams, waarbij je advies en hulp krijgt in het Nederlands. Je kunt het platform 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kost het lidmaatschap 120,- per jaar.

 

homeexchange collection

Ben jij iemand die houdt van luxe en design? Het eerder genoemde HomeExchange heeft een speciale site voor de meest exclusieve woningen, 'HomeExchange Collection'. Het jaarlijkse abonnement is niet goedkoop: €850,- per jaar. Daarnaast dient jouw woning eerst beoordeeld en goedgekeurd te worden op basis van allerlei hoge kwaliteitseisen.

 

belvilla logoBoek je liever een vakantiewoning op de traditionele manier? Belvilla is een van de grootste online sites voor het huren van vakantiehuizen in Europa. Je vindt er meer dan 40.000 vakantiewoningen in 20 verschillende landen. 

Gesponsord.


 

holidayswap

HolidaySwap is meer dan alleen een woningruilsite. Het 'woningruilen' werkt namelijk net iets anders dan op de voorgaande woningruilwebsites. In plaats van het gebruik van een puntensysteem of direct ruilen, geeft HolidaySwap flexibelere ruilopties. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je eigen woning te verhuren, waarbij je zelf als host aanwezig bent. Daarnaast kun je ook zelf woningen boeken zonder je eigen huis beschikbaar te stellen.

 

Tip

Huizenruil klinkt leuk en voordelig, maar er zijn ook risico's, zo dien je wel een goede verzekering af te sluiten die de eventuele schade dekt tijdens het verblijf van gasten in jouw huis. Daarnaast is het verstandig om duidelijke afspraken te maken met de wederpartij, bijvoorbeeld over het gebruik van spullen in het huis.

 

behomm

Behomm.com is een exclusieve community voor ontwerpers, kunstenaars en design liefhebbers met een creatief beroep. Het platform is 'invite-only'. Je kunt dus alleen lid worden op uitnodiging of aanbeveling. Je kunt een formulier op de website invullen om te vragen om een uitnodiging, waarbij je eerst een aantal vragen dient te beantwoorden.

 

trustedhousesitters

TrustedHouseSitters is eigenlijk geen woningruilsite, maar verdient wel een vermelding. Op deze site worden huis- en huisdiereigenaren gekoppeld aan betrouwbare oppassers die bereid zijn op hun huis en huisdier te passen in ruil voor het verblijven in de woning. Daarmee heb je als huisdieroppasser de mogelijkheid om gratis te verblijven in huizen over de hele wereld.