Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Tech Carrière Fotografie Onderwijs


19 maart 2024

Met deze apps en sites kun je razendsnel een taal leren

Wil jij graag een nieuwe taal leren? Het beheersen van een andere taal staat niet alleen goed op je cv, het is bovendien handig en leuk tijdens je vakantie in jouw favoriete vakantieland. Hieronder hebben we een aantal apps en websites voor je op een rij gezet die je helpen bij het leren van een nieuwe taal.

Taal leren

 

Duolingo

Duolingo is veruit de bekendste app voor het leren van een vreemde taal. De app is gratis te gebruiken, maar met het betaalde abonnement verwijder je de advertenties en krijg je meer mogelijkheden. De app van Duolingo heeft vooral een simpele en duidelijke interface die een soort 'gaming' ervaring geeft. Je kunt steeds punten verdienen voor goede antwoorden, waardoor je spelenderwijs de taal leert. De app lijkt dan ook meer op een spelletje dan op een taalcursus, wat heel motiverend werkt. Door goede antwoorden te geven kom je steeds een niveau verder.

 

Babbel

Met de app van Babbel kun je een taal leren door middel van het voeren van conversaties op verschillende niveaus. De lessen zijn gericht op het nabootsen van real-life situaties, zoals het bestellen van een pizza of het reserveren van een hotel. Hierdoor leer je heel snel taalvaardigheden te ontwikkelen waar je echt iets aan hebt in het dagelijkse leven. De app toont afbeeldingen waar je het juiste woord bij moet kiezen. Vervolgens spreekt Babbel het juiste antwoord ook uit, zodat je je uitspraak kunt verbeteren. De lessen worden alleen in het Engels aangeboden, dus het is van belang dat je wel goed Engels kunt lezen.

 

Memrise

Memrise onderscheidt zich door het gebruik van 'mnemonics' (geheugensteuntjes) en real-life video's om je te helpen een taal op een natuurlijke manier te leren. In de app leer je een taal niet door zinnetjes en woordjes te stampen, maar door video's van native speakers in alledaagse situaties te bekijken. De lessen in de app zijn daardoor heel levendig en lijken op situaties in het echte leven.

 

Tandem

Tandem pakt het geheel anders aan dan de bovenstaande apps. Het is als het ware een wereldwijde community app, waarbij twee mensen die een taal willen leren aan elkaar gekoppeld worden. Zo kun je met elkaar oefenen en de ander leren over jouw moedertaal. Je kunt de gesprekken voeren via tekstberichten of via een videogesprek.