Terug naar de startpagina     Over Kadaza


Alle Film & TV Muziek & Video Kunst & Cultuur Tech 


Online films vinden en kijken

17 september 2021 (Laatste update: 21 februari 2022)


Films online

Online films kijken

Er zijn verschillende online platforms waar je (legaal) films kunt kijken. Je kunt echter snel verdwalen in het grote aanbod van online streamingdiensten. Dit aanbod groeit bovendien elk jaar. Het verschilt ook per platform welke films worden aangeboden, dus het kan handig zijn om een ​​duidelijk overzicht te hebben van alle grote filmstreamingdiensten. Hieronder delen we daarnaast handige tips voor het kijken van films op internet.

 

► Ontdekken waar films te zien zijn

► Populaire online streaming diensten

► Streamingdiensten voor arthousefilms

► Films kijken via huidige TV aanbieder

 

 

Ontdekken waar films te zien zijn

 

Film.nl

Omdat niet alle films op elk streamingplatform te zien zijn, kun je allereerst de zoekmachine van Film.nl gebruiken, waarmee je met één zoekopdracht kunt zoeken binnen alle populaire streamingdiensten, zodat je precies kunt ontdekken waar een specifieke film te bekijken is.

 

 

Populaire online streaming diensten

 

PrimeVideo

Met de introductie van Amazon in Nederland is ook Amazon's streamingsdienst Prime Video inmiddels beschikbaar. Het maakt deel uit van het Prime abonnement waarbij je ook andere voordelen hebt, zoals gratis bezorging. Met een Prime abonnement kun je voor ongeveer een paar euro per maand kijken naar een uitgebreid aanbod van films en tv-series, waaronder ook Amazon Originals, die uitsluitend te zien zijn op Prime Video.

 

Netflix

Iedereen kent waarschijnlijk inmiddels Netflix. Ooit begon Netflix in de V.S als een dvd verhuur bedrijf waarbij je de bestelde dvd via een rood pakketje opgestuurd kreeg. Inmiddels is Netflix uitgegroeid tot een van de grootste online streamingdiensten. Met een betaald lidmaatschap kun je een groot aanbod van films en series bekijken. Netflix biedt ook exclusief series en films aan die het zelf geproduceerd heeft en dus nergens anders te bekijken zijn.

 

Google Play   Youtube Movies

Google biedt twee platformen aan waar je films en series kunt kijken: Google Play Movies en YouTube Movies. Beide apps en diensten werken zeer eenvoudig en bieden de mogelijkheid om films los te huren of te kopen. De prijs is afhankelijk van de gekozen kwaliteit zoals HD of SD kwaliteit. Als je niet heel vaak films bekijkt kan het voordeliger zijn om een film los te huren of te kopen in plaats van een maandelijks abonnement.

 

Pathe Thuis

Pathé Thuis is de streamingdienst van de gelijknamige bioscoopketen, waarbij je ook kunt per film kunt betalen en dus geen maandelijks abonnement hoeft af te sluiten.

 

Videoland

Videoland biedt voor een klein bedrag per maand een abonnement waarmee je een groot en gevarieerd aanbod van films kunt zien. Het pluspunt van Videoland is het groot aantal Nederlandse films, die bij andere aanbieders niet te zien zijn.

 

Disney Plus

Disney+ is de streamingdienst van Disney met films, series en documentaires van Disney. Je betaalt hierbij een vast maandelijks bedrag waarvoor je ook toegang krijgt tot de collectie van Disney-klassiekers zoals Star Wars en Frozen. Vooral voor families met kinderen is Disney+ een aanrader gezien het aantal kinderfilms van Disney.

 

Apple TV+

Apple TV+, vergelijkbaar met Disney+ en Netflix, is de streamingdienst van Apple. Ook Apple TV+ biedt zogenaamde Apple Originals die niet bij andere streamingdiensten te zien zijn. Vaak krijg je bij de aankoop van een Apple product een jaar lang gratis Apple TV+. De dienst is vrij nieuw, maar het aanbod van films en series is al behoorlijk goed.

  

 

Streamingdiensten voor arthousefilms

 

Cinetree

Cinetree pakt het geheel anders aan dan de andere streamingdiensten. Een team van experts stelt elke week een selectie samen van een aantal top films. Daarmee heb je dus geen last meer van keuzestress en weet je zeker dat je gaat genieten van de mooiste films.

 

Cinemember  

Net zoals Netflix is CineMember een abonnementsdienst maar dan alleen met uitsluitend filmhuis-films. Met CineMember krijg je dus hét filmhuis thuis. Er zijn arthouse-films te vinden, documentaires en prijswinnende films van het Cannes-Festival.

 

Picl

Picl lijkt op Cinemember en werkt samen met Nederlandse filmhuizen. Het platform biedt arthousefilms die op dit moment in de bioscoop draaien, of net uit de bios zijn. Wat nu dus in het filmhuis draait, vind je óók op Picl. Je kunt een film los afrekenen, dus zonder maandelijks bedrag.

 

Mubi

Net zoals CineMember en Picl richt Mubi zich op filmhuis-films. Mubi is echter internationaal beschikbaar en het aanbod wisselt vaak. Het aanbod van films is dan ook internationaler met moderne en klassieke films uit de hele wereld.

 

 

DVD's

Kijk ook eens op Bol.com voor films en series op DVD of Blu-ray. Nog geen dvd speler of Blu-ray speler? Kijk hier voor een overzicht van de beste winkels voor dvd spelers.

 

 

Films kijken via huidige TV aanbieder

 

Videoland   KPN TV  

Je kunt ook veel films en series kijken via je huidige internet provider. Via Ziggo krijg je met een aanvullend abonnement ook toegang tot HBO films en series zoals Game of Thrones. Met Ziggo heb je ook via ZiggoGO toegang tot een groot aanbod van films en series. KPN iTV is vergelijkbaar.

 

CanalDigitaal

Canaal Digitaal biedt naast TV via app en satelliet ook standaard series en films aan.

 

Film1  

Film1 is beschikbaar via je tv-aanbieder als aanvullend abonnement. De prijs is daarbij afhankelijk van de tv-provider. Via een film1 abonnement kijk je onbeperkt naar een breed aanbod van films.

 

 

enlightened Kijk ook eens op..

Compleet overzicht van de beste online streamingdiensten.

Andere handige overzichten gerelateerd aan 'film & bios':

Filmrecensies

Bioscoop & Theater

TV Zenders

 

 

Deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons: Klik hier. 


► Terug naar de homepage

► Veelgestelde vragen

► Contact


yes Volg ons op Facebook