Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Muziek & Video Kunst & Cultuur Tech Lifestyle


20 juni 2021

Muziek streamen: de beste diensten


Wie herinnert zich Napster nog? Online muziek luisteren is nu gelukkig een stuk eenvoudiger en beter geworden. De meeste kennen tegenwoordig Spotify als dé plek om muziek te luisteren, maar er zijn meer uitstekende muziekdiensten waar je gebruik van kunt maken. Hieronder geven we een aantal handige tips voor het luisteren van muziek online.

 

Juke

Op Juke kun je luisteren naar de meeste Nederlandse radiozenders, podcasts, themazenders en radiozenders uit Engeland en België. De site is duidelijk en eenvoudig opgezet en laat je snel en zonder veel gedoe luisteren naar de grootste radiozenders.

 

NederlandFM

Nederland.fm bestaat al lange tijd en biedt een handige radioportal voor het luisteren van alle bekende Nederlandse radiozenders. Voor degenen die houden van eenvoud is Nederland.fm de plek om radio te luisteren.

 

Youtube Music

Iedereen kent YouTube voor het kijken van video's, maar je kunt YouTube Music ook gebruiken voor het luisteren van diverse mixtapes en het bekijken van videoclips. De dienst is vergelijkbaar met Spotify, maar YouTube Music richt zeer meer op muziekvideo's, terwijl je op Spotify ook podcasts kunt vinden.

 

Spotify

Spotify is één van de grootste online muziekplatformen. Je kunt er gratis gebruik van maken, maar ook een betaald abonnement nemen zodat je reclamevrij kunt luisteren naar bijna alle muziek.

 

Bol.com

Kijk ook eens op Bol.com voor CD's en muziek op vinyl (LP's). Vooral LP's zijn weer helemaal terug en worden steeds populairder. Bijna alle grote artiesten brengen hun muziek ook op LP uit. Nog geen platenspeler? Kijk hier voor een overzicht van de beste winkels voor platenspelers.

Gesponsord.

 

Apple Music

Apple Music lijkt op Spotify, maar is verreweg niet zo goed als Spotify als het gaat om automatische aanbevelingen van nieuwe nummers. Wat dat betreft kun je beter gebruik maken van Spotify. Echter zou het voor Apple gebruikers aantrekkelijker kunnen zijn om Apple Music te gebruiken.

 

SoundCloud

Soundcloud is een unieke plek voor geluidsproducenten om hun eigen geluiden te uploaden, op te nemen en te delen. Daardoor kun je er veel unieke muziek vinden die je nergens anders zal vinden. Soundcloud is geweldig voor remixen, freestyles en andere unieke nummers. Soundcloud is gratis te gebruiken, maar je kunt ook Soundcloud Go of Soundcloud Go+ nemen voor meer opties, reclamevrij muziek luisteren en betere audio kwaliteit.

 

Gerelateerde categorieën

Concerten

Nederlandse radiozenders

Thema Radiozenders

Lokale en Regionale Radiozenders

Muziekdiensten

Lyrics & Songteksten

Hitlijsten

Muzieknieuws

LP's & Vinyl

Platenspelers