Terug naar de startpagina    Over Kadaza


Alle Huis & Tuin


Vakman vinden

7 februari 2022


Klussen

Een goede vakman of klusser vinden


Een vakman nodig? Of je nou op zoek bent naar een klusser voor een kleine klus of naar een schildersbedrijf om het huis op te knappen, in deze gids vind je de beste tips voor het vinden van een goede vakman, aannemer of klusbedrijf.

 

De beste websites om een vakman te vinden


Er zijn verschillende online platformen waar je vakmannen en klusbedrijven kunt vinden en vergelijken. Hieronder hebben we de beste opties geselecteerd en kun je lezen wat de voordelen zijn.

 

Werkspot

Werkspot is een soort marktplaats om vakmannen en opdrachtgevers bij elkaar te brengen. Je plaatst je klus en je kunt vakmannen in de buurt uitnodigen voor de opdracht. Geïnteresseerde vakmannen kunnen daarna reageren op de uitnodiging. Vervolgens kun je de opdracht bespreken en de beste aanbiedingen vergelijken. Er zijn ruim 8500 vakmensen actief op het platform van Werkspot.

 

Zoofy

Zoofy is ook een populair platform om vakmannen te vinden. Het werkt echter net iets anders dan Werkspot. Op Werkspot kun je zelf zoeken naar de juiste vakman en bovendien reviews vergelijken. Op Zoofy werkt dit anders. Je plaats je opdracht en het Zoofy Team koppelt je automatisch aan de meest geschikte vakman. Je hebt bij Zoofy zo dus minder controle over de zoekopdracht, maar het Zoofy team neemt wel het gedoe van offertes en zoekwerk uit je handen.

 

Homedeal

Op Homedeal, een platform zoals Werkspot, zijn meer dan 2000 vakspecialisten actief. Je kunt je project of klus beschrijven en verschillende vakmensen uitnodigen om een offerte te sturen. Vervolgens kun je zelf kiezen uit de verschillende offertes.

 

Slimster

Op Slimster kun je offertes aanvragen voor verbouwklussen, schilderwerk en andere klussen. Je ontvangt vrijblijvend 4 offertes waaruit je kunt kiezen. Slimster werkt samen met meer dan 2000 geselecteerde bedrijven en kleine specialisten.

 

Trustoo

Trustoo richt zich naast klusopdrachten ook op andere dienstverleners, zoals notarissen, verhuisbedrijven en meer. De website van Trustoo is echter zeer geschikt om een goed klusbedrijf te vinden voor je opdracht. Je selecteert de dienst die je nodig hebt en je krijgt een lijst met betrouwbare vakbedrijven in de buurt. Je kunt vervolgens reviews lezen en eventueel een prijsopgave aanvragen.

 

Centraalbeheer Klussers

De bekende verzekeraar Centraal Beheer heeft een speciale service, Klushulp, voor klusjes in en rondom huis waar je zelf niet toe in staat bent om uit te voeren. Je kiest je klus en het team van Centraal Beheer gaat vervolgens op zoek naar een geschikte vakman. De vakmensen zijn gescreend door het Centraal Beheer team en is bovendien Komt Goed Garantie op de klus.

 

NL voor Elkaar

NLvoorelkaar is een platform waar vrijwilligers hun talenten aanbieden voor uiteenlopende klussen. Je kunt er niet alleen vakmannen vinden, maar ook vrijwilligers voor andere klussen, zoals boodschappen en huishoudelijke hulp. Er zijn meer dan 160.000 vrijwilligers actief die graag voor je klaar staan.

 

Hoewel het internet veel uitstekende opties biedt voor het vinden van een geschikte klusser is het ook verstandig om navraag te doen in je vriendenkring of bij familie en vrienden. Meestal kun je via via heel makkelijk en vertrouwd een geschikt klusbedrijf of vakman vinden. Daarna kun je altijd nog even kijken op internet wat er gezegd wordt over het bedrijf of de klusser.

 

 

Bol.comNiet alle vakmannen nemen zelf materialen mee. Bekijk ons handige overzicht van de beste bouwmarkten waar je alles kunt vinden voor elke klus. Je kunt ook kijken in de kluswinkel van Bol.com voor een uitgebreid aanbod van gereedschap, verfbenodigdheden, ijzerwaren en nog veel meer. Voor hulp en advies bij klussen kun je ook kijken op ons overzicht van de beste websites voor klussers.

 

 

Vergelijk en lees reviews


Voordat je met een aannemer of klusbedrijf in zee gaat, is het verstandig om online reviews en beoordelingen te lezen. Bekijk hieronder de beste websites voor het vinden van reviews van schildersbedrijven, aannemers, loodgieters en andere vakbedrijven.

 

Trustoo

Trustoo verzamelt alle reviews uit verschillende bronnen, zoals Google reviews, Marktplaats en Facebook. Je ziet vervolgens de gemiddelde score op een schaal van 0-5.

 

Trustpilot

Op Trustpilot kun je de naam van bedrijf intypen en vervolgens reviews en beoordelingen lezen van andere klanten.

 

Bouwnu

Bouwnu.nl is een vergelijkingssite voor aannemers en bouwbedrijven. Je kunt er duizenden reviews en informatie vinden over bedrijven voor je nieuwe bouwproject.

 

De Telefoongids

Op de website van de Gouden Gids kun je reviews lezen van andere consumenten. Zoek naar het klusbedrijf waarover je meer wilt weten en lees uitgebreide reviews van anderen.

 

Uiteraard kun je op internet veel reviews en beoordelingen vinden, maar vraag ook aan vrienden, familie, buren of bekenden wat hun ervaringen zijn met klussers en of ze tips hebben. Vaak blijft dit de beste manier op een goede vakman of klusbedrijf te vinden. Daarna kun je altijd nog even kijken op internet wat er gezegd wordt over het bedrijf of de klusser.

 

 

KlachtenkompasKlachtenkompas.nl is een dienst van de Consumentenbond. Deelname van bedrijven is vrijblijvend en alle klachten worden openbaar gemaakt. Zo kan iedereen zien of er klachten over een bedrijf zijn en hoe die daar mee omgaan. Je kunt dus op Klachtenkompas.nl kijken of er klachten over een bedrijf zijn.

 

 

Keurmerken & Brancheverenigingen


Er zijn meerdere keurmerken en brancheverenigingen waar een klusbedrijf bij aangesloten kan zijn. Je hebt zo vaak meer zekerheid van heldere voorwaarden en garanties. Sommige brancheverenigingen hanteren klantvriendelijke voorwaarden en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie. Bekijk hieronder de meest bekende keurmerken en brancheverenigingen.

 

Keurmerk Kwaliteitsvakman

Keurmerk Kwaliteitsvakman is een keurmerk voor ervaren vakmannen in de bouw, hout of techniek. Leden hebben minimaal 5 jaar werkervaring of een relevant vakdiploma en 2 jaar werkervaring. Bovendien dienen ze het in het bezit te zijn van aan aansprakelijkheidsverzekering en bij constructief werk, een CAR-verzekering.

 

Vlok

VLOK, opgericht in 1983, is een branchevereniging voor vakmensen. Alle VLOK-Erkende bedrijven moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ze werken onder andere met de algemene voorwaarden opgesteld door VLOK, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Ze zijn bovendien aangesloten bij De Geschillencommissie en alle aangesloten vakbedrijven hebben een selectieproces doorlopen. Als klant van een VLOK klusbedrijf heb je bovendien recht op garantie op kwaliteit van de werkzaamheden en garantie op de onderdelen. Je kunt de website van Vlok gebruiken om een VLOK-erkend bedrijf te vinden.

 

Technieknederland

Techniek Nederland is een ondernemersvereniging voor technische dienstverleners, zoals loodgieters en elektriciens. Leden moeten voldoen aan strikte toelatingscriteria, zoals eisen voor vaktechnische kwaliteit (vakmanschap) en kwaliteit van de bedrijfsvoering. Leden moeten hieraan voldoen en worden erop gecontroleerd.

 

Vebidak

Vebidak is een grote brancheorganisatie voor dakbedekkingsbedrijven. Alle leden voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit en ondernemerschap. Vebidak heeft voor alle leden een Aansprakelijkheid voor Bedrijven. Bij een geschil met een Vebidak-lid is er bovendien de Geschillencommissie Dakbedekking voor extra zekerheid. Deze commissie bestaat uit een lid namens de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis, een onafhankelijke voorzitter en een lid-ondernemer. 

 

Noa

NOA is de brancheorganisatie voor stukadoors- en afbouwbedrijven, vloeren- en terrazzobedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven. Bedrijven die zijn aangesloten bij NOA, geven NOA-Afbouwgarantie of NOA-Natuursteengarantie. Bedrijven met een NOA keurmerk geven je meer zekerheid van heldere afspraken, vakwerk en garantie.

 

Bouwgarant

Bouwgarant is het keurmerk in de bouw. Bouwbedrijven met het keurmerk van BouwGarant moeten aan strenge eisen voldoen, zoals eisen op het gebied van geschikte diploma's, kwaliteitstoetsen, aantoonbare ervaring en meer. Er is bovendien een bemiddelings- en klachtenregeling en een servicedesk waar je terecht kunt voor vragen en advies.

 

 

 

degeschillencommissieBekijk of een klusbedrijf is aangesloten bij De Geschillencommissie, zodat je bij een eventueel geschil een klacht kunt indienen. Als je er met de aanbieder zelf niet uit komt, dan kun je de klacht aan de Geschillencommissie voorleggen. Dat biedt meer houvast bij meningsverschillen en juridische conflicten over een verbouwing of klus. Vaak zijn brancheverenigingen aangesloten bij De Geschillencommissie.
 
 
 

Deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons: Klik hier. 


► Terug naar de homepage

► Veelgestelde vragen

► Contact


yes Volg ons op Facebook

Kadaza gebruikt cookies om de website te analyseren en om niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door verder gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en onze voorwaarden