Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Huis & Tuin Familie Lifestyle Winkelen 


19 mei, 2022

De beste online adressen voor vintage en antieke meubels


Online meubels vinden is niet altijd even gemakkelijk. Eindeloos door verschillende websites en pagina’s scrollen en je bent niet altijd zeker van de kwaliteit. Vooral tweedehands design- en vintage meubels zijn vaak lastig te vinden op het web. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale online marktplaatsen voor antieke- en design meubelen. Hieronder hebben we de beste opties verzameld die jouw speurtocht naar vintage design een stuk gemakkelijker maakt. De meeste van deze platformen hebben het voordeel dat ze de meubels controleren op merkechtheid, leeftijd en staat voordat ze worden aangeboden. Zo heb je meer zekerheid over de herkomst en kwaliteit van je aankoop.

 

 

Reliving

Reliving is een soort marktplaats voor tweedehands meubels, opgericht in Amsterdam in 2018. De site heeft als motto 'maak gebruik van dat wat er al is'. Het bijzondere van Reliving is dat de meubels eerst worden gecontroleerd voordat ze aangeboden kunnen worden op het platform. De site heeft een rustige uitstraling en een overzichtelijke navigatiestructuur. Wat ook opvalt is dat voor elk product veel foto's beschikbaar zijn, zodat je direct een duidelijk beeld krijgt. Reliving biedt daarnaast een aantal veiligheidsgaranties bij het aankoopproces, zoals een verzekerd transport en een terugbetalingsbeleid. Het platform heeft een vrij groot en divers aanbod van meubels, accessoires en lampen. Als je op zoek bent naar een uniek vintage meubel dan ben je bij Reliving aan het juiste adres.

 

Catawiki

Catawiki bestaat al sinds 2008 en is net zoals Reliving een veilingsite, maar heeft een breder aanbod van productcategorieën. Zo vind je hier naast meubels ook oude wijnen, munten, postzegels en nog veel meer verzamelobjecten. De site begon ooit met de verkoop van oude stripboeken en antieke auto's en is inmiddels uitgegroeid tot het meest bezochte platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts. Wekelijks zijn er meer dan 600 nieuwe veilingen in verschillende categorieën, zoals kunst, oldtimers en sieraden. Net zoals bij Reliving worden ook op Catawiki de aangeboden producten onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Bovendien geven de experts op het platform een vrijblijvende indicatie voor de waarde van diverse objecten. Het voordeel van Catawiki is dat je kunt zoeken binnen het gehele aanbod van verkopers door heel Europa. Als je een verzamelaar bent, of op zoek bent naar een bijzonder meubelstuk, dan heeft Catawiki het grootste en meest gevarieerde aanbod van unieke objecten.

 

Whoppah

Whoppah is ook opgericht door Nederlanders en is vooral gespecialiseerd in tweedehands designmeubels. Je zult er geen massaproductie of imitaties van design vinden, maar alleen authentieke meubels, die zijn gecontroleerd op merkechtheid, leeftijd en de staat. Als je op zoek bent naar design klassiekers dan is het een goed idee om te kijken op whoppah.com.

 

1stdibs

1stDibs is een Amerikaans platform met een enorm aanbod van vintage meubelen, kunst, sieraden en nog veel meer. Het is wereldwijd de grootste marktplaats voor design met meer dan een miljoen bijzondere objecten. Je kunt er ook bestellen vanuit Nederland.

 

Pamono

Het platform Pamono is in 2012 in Duitsland opgericht en is inmiddels overgenomen door de grote Amerikaanse website Chairish. Je hebt daardoor op Pamono ook toegang tot het enorme assortiment van Chairish met producten van meer dan 2000 professionele galerijen en antiquairs. Net zoals op de andere platformen zijn de aangeboden objecten ook gecontroleerd en is de verzending verzekerd tegen schade.

 

The Bruno Effect

Op het platform The Bruno Effect kun je exclusieve antieke, vintage én hedendaagse meubels vinden. In tegenstelling tot de meeste andere platformen kunnen consumenten niet zelf verkopen op de site, maar kunnen alleen professionele dealers hun producten aanbieden. Ze willen naar eigen zeggen de kracht van het internet omarmen met het behoud van de traditionele waarden van de antiekwereld. Dit doen ze door samen te werken met toonaangevende experts en antiquairs uit meer dan 10 landen. Ze hebben daarbij een strenge selectieprocedure waarbij dealers alleen op uitnodiging hun producten mogen aanbieden. Verwacht op de website van The Bruno Effect geen voordelige design koopjes, maar vooral duurdere en unieke designmeubelen en accessoires. Maar vaak is kijken net zo leuk als kopen. Ook als je op zoek bent naar een beetje inspiratie heeft deze website een schat aan mooie meubels en accessoires om te bekijken.

 

 
 

Deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons: Klik hier.