Terug naar de startpagina    Over Kadaza Tips


Alle Vakantie Familie Lifestyle


6 april 2024

Vliegtickets vergelijken


Wie kent het niet: eindeloos het internet afstruinen op zoek naar de meest voordelige vlucht voor de volgende vakantie. Er zijn voor deze zoektocht gelukkig handige vluchtzoekmachines beschikbaar die de prijzen van de verschillende vliegtuigmaatschappijen voor je vergelijken. Maar welke online vliegticketvergelijker kun je het beste gebruiken? Bekijk hier onze favoriete online vluchtzoekers en handige tips voor het vinden van de meest voordelige vlucht.

 

 

Skyscanner

Skyscanner is een van de meest gebruikte internationale vliegticketvergelijker. De site heeft een aantal handige en unieke functies: zo kun je aanvinken dat je wilt zoeken naar tickets voor vliegvelden in de buurt van je bestemming en/of vertrekpunt. Op deze manier kun je de vluchtprijzen voor alle dichtstbijzijnde luchthavens op je vertrek- en bestemmingspunt zien en mogelijk besparen door een alternatieve luchthaven te kiezen. Een unieke functie van Skyscanner is ook de mogelijkheid om te zoeken naar de goedkoopste vluchten vanuit een bepaalde stad naar 'overal'. De site geeft dan een reeks van voordelige vluchten naar verrassende bestemmingen. Het is daarmee een leuke en handige functie als je flexibel bent en nog niet zeker weet waar je heen wilt. Het fijne van Skyscanner is ook de vluchtkalender waarop je kunt zien welke dag het goedkoopst is om te vliegen naar een specifieke bestemming. Ook kun je een prijsalarm instellen voor een bestemming die je leuk lijkt, waardoor je een melding krijgt als er betere deals beschikbaar komen.

 

Tip: Overweeg alternatieve luchthavens

Vaak kan reizen via een alternative luchthaven heel veel schelen. Niet alleen bij vertrek, zoals vliegen vanaf Eindhoven of Brussel, maar ook op de bestemming zijn er vaak alternatieve luchthavens in de buurt. Je zou dan bijvoorbeeld het laatste stuk via de trein of een huurauto kunnen afleggen.

 

Cheaptickets

CheapTickets.nl is een van de meest gebruikte vllegticketsites in Nederland. En dat is niet zomaar: zo biedt de site regelmatig exclusieve kortingen en zeer scherpe aanbiedingen. Daarnaast heeft CheapTickets, in tegenstelling tot bijvoorbeeld SkyScanner, een Nederlandstalige klantenservice. (ook telefonisch en via de app bereikbaar) Als je op zoekt bent naar het meest voordelige vliegticket wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alle mogelijke vliegtuigmaatschappijen en bestemmingen in de vergelijking zijn opgenomen. Vliegtickets.nl vergelijkt bij elke zoekopdracht meer dan 800 airlines en meer dan 9000 bestemmingen wereldwijd. Daarmee ben je bijna altijd zeker van een compleet en betrouwbaar vluchtaanbod.

 

Tip: Wees flexibel

Met een beetje flexibiliteit kun je veel besparen. Op de meeste vergelijkingssites kun je aanvinken dat je flexibel bent wat betreft de aankomst- en vertrekdatum. Hierdoor kun je meer vluchtalternatieven ontdekken en goedkopere en betere vluchten vinden. Zo kan het soms flink uitmaken of je doordeweeks vliegt of in het weekend.

 

TIX

Op Tix.nl kun je niet alleen de laagste vliegticketprijzen vergelijken, maar ook beenruimte, stiptheid en zelfs milieuvriendelijkheid van alle grote luchtvaartmaatschappijen. Dat maakt deze site een aanrader voor wie de uiteindelijke prijs niet doorslaggevend is. Je kunt bovendien je vluchtervaring personaliseren door te kiezen uit verschillende zitvoorkeuren en bagageopties. Daarnaast heeft ook Tix een Nederlandstalige klantenservice, die ook telefonisch bereikbaar is. Wel zo'n fijn idee.

 

Tip

De ticketprijzen op de verschillende websites zijn meestal inclusief belastingen en bepaalde toeslagen. Andere kosten, zoals voor bagage, zijn echter vaak niet inbegrepen. Bedenk dat je altijd alle kosten in oog houdt voordat je je vlucht boekt.

 

Kayak

Kayak is een populaire en bekende website in de Verenigde Staten die sinds enkele jaren ook in het Nederlands beschikbaar is op Kayak.nl. Deze ticketvergelijker is aan te raden als je zelf zoveel mogelijk controle wilt over de verschillende ticketopties en vluchtvoorkeuren. Kayak heeft namelijk zeer uitgebreide filter- en zoekopties. Daarnaast heeft de site een prijsvoorspellingstool, die analyseert of de prijs van een vlucht waarschijnlijk zal stijgen of dalen. Op basis daarvan adviseert de tool of je beter nog even kunt wachten of juist direct zou moeten boeken. Je kunt ook een prijswaarschuwing instellen. Kayak houdt je dan op de hoogte via e-mail en/of pushmeldingen, zodat je weet wanneer het juiste moment is om te boeken.

 

Bol.com

De beste vliegervaring begint met de juiste reisbagage. Kijk voor voordelige koffers en reistassen op Bol.com. De vertrouwde blauwe webwinkel heeft onder andere de collecties van The North Face en Samsonite.

Gesponsord

 

Google Flights

De vliegticketvergelijker van de bekende zoekgigant is net zo gebruiksvriendelijk en snel als we van de normale zoekmachine gewend zijn. Als je op Google Flights begint met zoeken wordt het meteen duidelijk dat de gehele gebruikerservaring erop gericht is dat je zo snel mogelijk de beste vlucht kunt vinden. De vluchtzoeker van Google heeft daarnaast ook nog eens enorm veel opties en functies om zoekresultaten te filteren. Je kunt zelfs de geschatte CO2-uitstoot van je vlucht checken. Net zoals Kayak heeft Google Flights ook een functie om prijstrends te bekijken, waardoor je kunt beslissen of je beter nog even kunt wachten met boeken.

 

Tip

In de basisprijs van een ticket is meestal geen ruimbagage inbegrepen. Het meenemen van een grotere koffer kost vaak flink wat extra. Als het mogelijk is, probeer dan alleen met handbagage te reizen. Dat scheelt bovendien een lange wachtrij op de luchthaven, omdat je direct door kunt lopen naar de paspoortcontrole. De meest gangbare maat voor handbagage is 55x40x20 cm.

 

Expedia

Als je een vlucht wilt boeken in combinatie met een hotel en huurauto, dan ben je bij Expedia aan het juiste adres. Door de verschillende onderdelen van je reis te bundelen is een vlucht boeken op Expedia zeker de moeite waard. Een ander groot voordeel is het zogenaamde 'Reward Programma' waarmee je punten kunt verzamelen (en inwisselen) bij nieuwe boekingen. Dus hoe vaker je reist, hoe voordeliger het wordt om via Expedia te boeken. Dit loyaliteitsprogramma heeft drie niveaus - Blue, Silver en Gold - waarmee je upgrades en speciale voordelen kunt krijgen. Naast potentiële kortingen door te bundelen, kun je ook gemakkelijk een reisverzekering toevoegen die de gehele reis dekt, zoals een verzekering voor het annuleren van vluchten, hotelboekingen en meer. Expedia is een aanrader als je vaak reist en verschillende onderdelen van een reis wilt samenbrengen in één praktische en voordelige boeking.

 

Gerelateerde categorieën

All-inclusive vakanties

Auto huren

Vakantiehuizen

Hotels

Vliegtuigmaatschappijen